دات نت نیوک
X

کارت بازرگانی

کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده آن اجازه داده می شود تا به امر تجارت خارجی بپردازد

 

کارت بازرگانی چیست ؟

تعریف کارت بازرگانی

بسیاری از اشخاص علاقمند به بازرگانی و تجارت در نخستین گام برای وارد شدن به این کسب و کار به داشتن کارت بازرگانی فکر می کنند ولی باید این به این نکته توجه کنند که در صورتی که درک درستی از نحوه استفاده کارت بازرگانی نداشته باشند،با تمام مزیت هایی که کارت بازرگانی دارد، کارت بازرگانی نیز می تواند برای آنها دردسرساز هم باشد.
اما کارت بازرگانی چیست ؟
کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن چه شخصی حقیقی باشد چه شخصیتی حقوقی، می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند. این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات و واردات کالاهای مجاز را دربر دارد.
برای ثبت نام و دریافت کارت بازرگانی کافیست با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما به صورت رایگان بهره مند شوید.

 

راهنمای ثبت نام کارت بازرگانی

کارت بازرگانی مجوزی است که به دارنده آن اجازه داده می شود تا به امر تجارت خارجی بپردازد. این تجارت شامل ثبت سفارش و ترخیص کالا و واردات از مناطق آزاد و کلیه گمرکات کشور و حق العمل‌کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز می شود و برای تاجر به منظور صادرات و واردات کالا الزامی بوده و تاجر اعم از شخص حقیقی یا حقوقی می تواند با بهره گیری از آن برای امور تجاری از جمله واردات و صادرات و گشایش اعتبار در بانک از آن استفاده کند.

طبق ماده ۳ قانون صادرات و واردات افراد مختلفی از قبیل اشخاص حقیقی و حقوقی جهت صادرات و واردات خود نیازمند هستند تا کارت بازرگانی داشته باشند که کارت ذکر شده از طریق اتاق بازرگانی با شرایط ویژه ای دریافت خواهد شد.
یک فرد قادر است به عنوان مدیرعامل یک شرکت بازرگانی و یا حتی یک تاجر ، نسبت به اخذ کارت بازرگانی اقدامات لازم را به عمل آورد.
تمامی اشخاص می توانند پس از شرکت در کلاس های آموزشی و تکمیل مدارک در صورت فراهم بودن شرایط لازم کارت بازرگانی را اخذ نمایند.

ما به شما پیشنهاد میکنیم کلیه امور مربوط به اخذ کارت بازرگانی ، صدور کارت بازرگانی و تمدید کارت بازرگانی خود را با خیالی آسوده به مشاوران و وکلای خانه ثبت بسپارید تا در کمترین زمان و با پایینترین قیمت، بهترین نتیجه را بگیرید.

 

کارت بازرگانی

 

انواع کارت بازرگانی

کارت بازرگانی حقیقی یا کارت بازرگانی حقوقی

دو نوع کارت بازرگانی وجود دارد:

کارت بازرگانی حقیقی و کارت بازرگانی حقوقی

 

کارت بازرگانی حقیقی

کارت بازرگانی حقیقی برای اشخاص حقیقی صادر میشود و فقط این اشخاص حق استفاده از آن را دارند.

 

کارت بازرگانی حقوقی

کارت بازرگانی حقوقی برای شرکتها صادر میشود که به نام مدیرعامل شرکت میباشد.

 

شاید این سئوال برایتان پیش بیاید که کارت بازرگانی حقیقی مورد نیاز شما می باشد یا کارت بازرگانی حقوقی؟

 

تفاوت کارت بازرگانی حقیقی با کارت بازرگانی حقوقی

کارت بازرگانی حقیقی با کارت بازرگانی حقوقی به جز در موارد بسیار جزئی هیچ تفاوت خاصی با یکدیگر ندارند که آن هم مربوط به کالاهای خاص می باشند. اما لازم است که بدانید مراحل اخذ کارت بازرگانی حقوقی بسیار پیچیده تر و سخت از مراحل اخذ کارت بازرگانی حقیقی می باشد. مثلا برای تمدید کارت بازرگانی حقیقی تنها مفاصا حساب دارایی اخذ می کنند اما برای تمدید کارت بازرگانی حقوقی علاوه بر مفاصا حساب مالیاتی، مفاصا حساب بیمه تامین اجتماعی نیز باید اخذ گردد. 

 

ویژگی های کارت بازرگانی

اعتبار کارت بازرگانی از تاریخ صدور یکسال می باشد .

تمدید کارت بازرگانی با ارائه مدارک لازم برای مدت یک سال دیگر انجام می گیرد و در دفعات بعد نیز به همین ترتیب ادامه می یابد و پس از چند سال کارت بازرگانی به صورت 5 ساله نیز قابل تمدید است.

• کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.

• هر شخص بیش از یک کارت بازرگانی اعم از حقوقی یا حقیقی نمی تواند داشته باشد.

• برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.

• دارا بودن کارت بازرگانی به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی گردد درآمد مشمول مالیات تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود.

• حداقل مدرک جهت اخذ کارت بازرگانی دیپلم است.

• حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است.

• اشخاص حقیقی غیر ایرانی نیز میتوانند با ارائه مدارک لازم و احراز صلاحیت کارت بازرگانی دریافت کنند

 

با کارت بازرگانی چه کارهای میتوان انجام داد؟

 کارهایی که با کارت بازرگانی می توان انجام داد را در زیر برایتان توضی میدهیم.
داشتن کارت بازرگانی برای کارهای زیر ضروری می باشد و بدون کارت بازرگانی هیچکدام از این کارها را نمی توان انجام داد.
ثبت سفارش و ترخیص كالا
واردات از مناطق آزاد
مبادرت به حق العمل كاری در گمرك
صادرات هر نوع کالاهای مجاز
این نکته قابل ذکر می باشد بعضی از کارها می باشد که برای انجام دادن آنها نیاز به کارت بازرگانی نداریم.
مواردی که نیاز به داشتن کارت بازرگانی نمی باشد
شركت تعاونی مرزنشینان
ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی كه در بین سواحل ایران و سایر كشورها در تردد هستند
پیله وران
كارگران ایرانی شاغل در خارج از كشور در صورت داشتن كارنامه شغلی از وزارت كار

 

مدارک کارت بازرگانی

اصل اظهارنامه ثبت نام در دفاتر بازرگانی
اصل گواهی پلمپ
در خصوص شرکت های با مسئولیت محدود ارائه یک برگ کپی تقاضانامه ثبت شرکت های داخلی و شرکت نامه رسمی که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی استدر خصوص شرکت های سهامی خاص و عام ارائه یک برگ کپی اظهار نامه ثبت شرکتهای سهامی خاص یا عام که ممهور به مهر اداره ثبت شرکت ها باشد الزامی است
اصل گواهی عدم سوء پیشینه مدیرعامل
فرم دال
اصل گواهی موضوع ماده 186
روزنامه رسمی تاسیس و کلیه تغییرات شرکت تا این تاریخ، موضوع فعالیت شرکت بایستی درراستای صادرات و واردات کالا باشد
اصل کارت ملی مدیرعامل در صورت داشتن هر گونه تغییرات در مشخصات سجلی اسکن وبارگذاری تصویرشناسنامه از تمامی صفحات الزامی میباشددو قطعه عکس جدید، تمام رخ ، ساده رنگی و با پشت زمینه سفید
اصل مدرک تحصیلی معتبر حداقل دیپلم متوسطه مدارک خارج از کشور پس از ارزشیابی توسط اداره دانش آموختگان وزارت علوم مورد پذیرش می باشد

 

مزایای کارت بازرگانی

دارنده این کارت اگر شخص حقیقی باشد به عنوان تاجر شناخته می شود،تجار از امتیازات ویژه ای نسبت به دیگر افراد عادی بهره مند خواهند شد.
افرادی که به عنوان تاجر شناخته می شوند راحتتر می توانند سفرهای بین کشوری داشته باشند و برای آنها ویزای مخصوص تجار صادر می شود(البته این مسئله ممکن است برای هر کشور متفاوت باشد)
عضویت در اتاق بازرگانی
امکان واردات کالا از مناطق آزاد به داخل مرزهای کشور می باشد
امکان ثبت علائم تجاری لاتین

 

از دیگر مزایای اخذ کارت بازرگانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد :

• عضویت در اتاق بازرگانی

• واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری

• صادرات و واردات کالا به صورت تجاری

• ثبت سفارشات و ترخیص کالا

• حق العمل کاری در گمرک

• ثبت نام تجاری لاتین

• شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی

• ارتباط با تجار خارجی

• صدور ویزای تجاری

• صدور گواهی مبدا

• مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان

• ثبت نام تجاری در خدمات صادرات

• شناخته شدن به عنوان بازرگان برای اشخاص حقیقی

 

معایب کارت بازرگانی

داشتن کارت بازرگانی یک مزایا برای تاجران می باشد اما برای کسانی که روش استفاده درست از این کارت را بلد نباشند می تواند معایبی داشته باشد.
کسانی که اقدام به اخذ کارت بازرگانی می کنند می بایستی در نظر داشته باشند به عنوان تاجری که به قوانین واردات و صادرات کشور آشنایی دارد می شناسد.
کسانی که اقدام به اخذ کارت بازرگانی می کنند مشمول قوانین مالیات بر ارزش افزوده و مالیات بر واردات کالا می شوند و باید مالیات های مربوطه را نیز پرداخت کنند.
کارت بازرگانی برای کسانی که می خواهند به کرات اقدام به واردات و صادرات کالا نمایند مناسب و مزایا حساب می شود اما برای کسانی که اقدام به اخذ کارت بازرگانی و اجاره و یا فروش کارت بازرگانی می کنند مخاطرات زیادی دارد.

 

اجاره کارت بازرگانی

یکی دیگر از معایب کارت اجاره کارت بازرگانی می باشد. یکی از دلایلی که باعث سختگیری در اخذ یا تمدید کارت بازرگانی وجود دارد این است که از واردکننده به محض ورود کالا ۹ درصد مالیات بر ارزش افزوده گرفته می‌شود و دلیل دیگر این است که یک درصد از فروش هم برای تمدید کارت بازرگانی جدا از اینکه واردکننده سود یا زیان کرده، گرفته می‌شود.

 

مالیات کارت بازرگانی

دارا بودن کارت بازرگانی به تنهایی منجر به وضع مالیات نمی گردد درآمد مشمول مالیات تعیین کننده مالیات قابل پرداخت خواهد بود .برای اشخاص حقیقی بر اساس درامد مشمول مالیات طبق نرخ ماده 131 قانون مالیاتهای مستقیم و برای اشخاص حقوقی 25% درآمد محاسبه و اخذ میگردد. به موجب بخشنامه گمرک، دارندگان کارت های بازرگانی باید مالیات علی الحساب واردات قطعی کالا را به میزان 4 درصد مجموع ارزش گمرکی و حقوق ورودی پرداخت کنند.

 

راهنمای تمدید کارت بازرگانی

مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی با توجه به نوع حقیقی ییا حقوقی بودن آن متفاوت می باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر کافیست با ما تماس بگیرید تا از مشاوره کارشناسان ما به صورت رایگان بهره مند شوید.
 

مطالب مرتبط : جواز تاسیس

(( مشاورین و وکلای خانه ثبت آماده پاسخگویی به سئوالات شما هستند تا در کمترین زمان و با کمترین هزینه، بهترین خدمات تخصصی در زمینه اخذ کارت بازرگانی ، صدور کارت بازرگانی و تمدید کارت بازرگانی را به شما ارائه دهند ))