دات نت نیوک
X

راهنمای ثبت شرکت

 

راهنمای گام به گام ثبت شرکت

به شما این اطمینان داده میشود که پس از خواندن این مقاله در مورد راهنمای ثبت شرکت ، به هیچ عنوان به تحقیق دیگری راجع به ثبت شرکت تان نیاز نخواهید داشت و عمیقا می توانید با ذهنی باز و اطمینان خاطر درباره ثبت شرکت خود تصمیم گیری نمایید.

 

راهنمای ثبت شرکت

آموزش گام به گام ثبت شرکت

در ابتدا قبل از اینکه در مورد راهنما ثبت شرکت و مدارک مورد نیاز ثبت شرکت و آموزش گام به گام ثبت شرکت صحبت کنیم بر خود لازم دانستیم تا نکته ای را به شما یادآوری کنیم.

خیلی از افراد برای اینکه محصول یا خدماتی ارائه دهند، شرکتی ثبت می کنند و نام آن کالا و خدمات را بر روی شرکت خود می گذارند و تصور می کنند که دیگر کسی نمی تواند به نام آن ها فعالیتهای مشابهی انجام دهد، ولی این تصور غلطی است و آنها سخت در اشتباه هستنند.

ثبت شرکت باعث این موضوع نمی شود که افراد دیگری از نام کالا یا خدماتی که ارائه می دهید استفاده نکنند. نام شرکت شما فقط و فقط نام مجموعه حقوقی است که ثبت می کنید و اگر چنانچه می خواهید از نامی که برای محصولات یا خدمات خود استفاده کرده اید محافظت کنید می بایست اقدام به ثبت برند خود نمایید که کلیه مسائل مربوط به ثبت برند در صفحه مربوط به آن توضیح داده شده است.

ما به شما پیشنهاد میکنیم ثبت شرکت خود را با خیالی آسوده به مشاوران و وکلای خانه ثبت بسپارید تا در کمترین زمان و با پایینترین قیمت، بهترین نتیجه را بگیرید.

 

راهنمای ثبت شرکت

 

تعریف شرکت به زبان ساده از نگاه راهنمای ثبت شرکت

شرکت همانطور که از نامش پیداست از خانواده کلماتی مانند شراکت و شریک تشکیل شده است. به طور کلی شرکت به معنای این است که اشخاصی جمع شوند و مجموعه ای را با هم تشکیل دهند و با آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینه های انجام گرفته، سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند.

در جامعه امروز خیلی ها را می بینیم تا با یکدیگر مغازه ای دارند، شریک اند یا کاسبی را راه اندازی کرده اند و فعالیت اقتصادی می کنند. آن ها ناخودآگاه بدون اینکه به صورت رسمی ثبت شرکت کنند ، کارکرد شرکت را پیاده سازی کرده و از قوانین آن پیروی می کنند ولی با این تفاوت که فعالیت آن ها رسمی نمی باشد تا زمانی که ثبت شرکت خود را انجام دهند.

در آخر لازم به ذکر است که استعلام، ارزیابی و بررسی اطلاعات شما و تخمین هزینه ثبتی شرکت تان کاملا رایگان انجام خواهد شد و هیچ هزینه های در این مورد از شما دریافت نخواهد شد.

 

راهنما ثبت شرکت به طور کلی

راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص و راهنمای گام به گام ثبت شرکت با مسئولیت محدود

ثبت شرکت تجاری اصولاَ برای مدت طولانی صورت می پذیرد، لذا در طول حیات شرکت اوضاع و احوال حاکم بر آن به طور دائم تغییر می کند.جوهر تمامی اشکال متنوع مشارکت ها احساس نیاز به قدرت و توانایی اقتصادی بیشتر است. این نیاز گاهی جهت به دست آوردن سود بیشتر است . متقابلاَ در مورد بسیاری از فعالیت های بزرگ اقتصادی متوسل شدن به نهاد شرکت قبل از اینکه برای کسب سود بیشتر باشد یک ضرورت اولیه می باشد زیرا سرمایه و امکانات مورد نیاز معمولاَ در اختیار فرد یا شخص واحد قرار ندارد. مثلاَ به سختی می توان تصور نمود که قبل از ثبت شرکت ، سرمایه گذاری جهت تولید ماشین آلات راهداری بدون تجمیع سرمایه اشخاص متعدد امکان پذیر باشد. ما قصد داریم در اینجا به شما درمورد راهنمای ثبت شرکت سهامی خاص و راهنمای گام به گام ثبت شرکت سهامی خاص و یا به عبارتی هر گونه توضیحات تکمیلی در مورد ثبت انواع شرکتها به شما ارائه دهیم. با ما همراه باشید...

 

ایجاد شرکت و راهنمای ثبت شرکت

شرط ایجاد ثبت شرکت تجاری انعقاد قرارداد شرکت تجاری است. قصد داریم در این راهنمای ثبت شرکت شرایط این قرارداد را شرح دهیم :

الف) اهلیت

طبق ماده 210 و 211 قانون مدنی، متعاملین باید اهلیت داشته باشند و این اهلیت شامل بالغ و عاقل و رشید بودن افراد میشود و معاملات با طرف هایی که دارای این خصوصیات نباشند را باطل اعلام میکند. ملاک رشید بودن از نظر قانون رسیدن به سن 18 سال تمام و ضابطه عقل عرف و نظر پزشک قانونی است.

صغیرانی که ممیز محسوب می شوند، می توانند معاملات را انجام دهند که فقط تملک های بلاعوض از سوی آنان بلااشکال است.

ب) تراضی

اساس عقد، گره خوردن دو قصد و اراده برای تشکیل قرارداد است که از آن ها به ایجاب و قبول تعبیر می شود. یک طرف آنچه را که در نظر دارد تا به عنوان معامله به وجود آورد، برای قبول به طرف مقابل اعلام می کند و طرف اخیر نیز آن را اگر مطابق خواست خود دید، می پذیرد.

ضمناَ ، اگر چه قصد و رضا اموری باطنی هستند ولی تا ظاهر نشده و به طرف مقابل اعلام نشوند، اثری نخواهند داشت. زیرا قراردادها مبتنی بر " ارتباط " بین اشخاصند و بدون لحاظ این امر، قرارداد معنا و مصداق پیدا نمی کند.

ج) کفایت تعداد شرکا

شرکت ها، عبارتست از اجتماع دو یا چند شخص حقیقی یا حقوقی که با هدف کسب سود، عملیات تجاری انجام می دهند. در این راهنمای ثبت شرکت به برخی از مفاد مهم تشکیل آنها اشاره میکنیم:

برای ثبت شرکت بعضی از اقسام شرکتها و موسسات حداقل 2 نفر لازم است ، مانند موسسات غیرتجاری، شرکت های تضامنی ، نسبی ، بامسئولیت محدود و مختلط غیرسهامی.

برای ثبت شرکت برخی دیگر حداقل 3 نفر لازم است ، مانند شرکت های سهامی خاص و مختلط سهامی

برای ثبت شرکت برخی دیگر حداقل 5 نفر لازم است مانند شرکت های سهامی عام

برای ثبت شرکت برخی دیگر حداقل 7 نفر لازم است مانند شرکت های تعاونی.

د)  موضوع قرارداد ثبت شرکت

موضوع فعالیت هر شرکت که در اساسنامه شرکتها نیز قید می شود، نشان دهنده هویت و اهدافی است که آن شرکت برای آن موضوع تشکیل شده است. شخص حقوقی فقط درباره موضوعاتی می تواند کار کند که در موضوع شرکت آمده باشد . به این منظور معمولا کلیه شرکت ها هنگام ثبت شرکت موضوع شرکت را وسیع تعریف می کنند تا بتوانند کلیه اموری که لازم باشد و یا شاید در آینده احساس نیاز کنند را انجام دهند .

باید اوصاف مهم مورد معامله معلوم باشد. مثلاَ اگر خدمات است اوصاف آن ذکر گردد .مثلا احداث فضای سبز.

ه)  اخذ مجوز از مراجع ذیصلاح ( در صورت نیاز )

ن)  تسلیم آورده

برخی موارد به جهت طبیعی یا قانونی، امکان تحویل دادن مورد معامله یا انجام تعهد یا پرداخت بهای آن وجود ندارد ولی در عین حال قرارداد امضاء می شود. این گونه معاملات باطل هستند. البته اگر طرف قرارداد خودش بتواند مورد معامله را تحویل بگیرد بلااشکال خواهد بود.

 

راهنمای ثبت شرکت برای موضوع فعالیت شرکتها

برای ثبت شرکت چه شرکت هایی نیاز به دریافت مجوز داریم؟

1- موضوعاتی که به کلی غیرقابل ثبت و فعالیت هستند.

2- موضوعاتی که قبل از ثبت شرکت نیاز به اخذ مجوز دارند.

3- موضوعاتی که بدون نیاز به دریافت مجوز از سازمان و ارگان ها قابل ثبت هستند.

چنانچه موضوع مورد نظر شما نیاز به موافقت مراجع خاصی باشد، حتما لازم است که قبل از ثبت شرکت، مجوزهای لازم اخذ گردد. این موضوعات شامل 23 مورد کلی می باشند که هریک از این 23 مورد خود شامل چند موضوع مرتبط به هم می باشد. تعدادی از موضوعات فعالیت نیز بدون نیاز به اخذ مجوز قابلیت ثبت شدن را دارند.

اگر موضوع فعالیت مورد نظر شما نیازی به اخذمجوز نداشته باشد، ثبت آن موضوع فعالیت شرکت بلامانع است.

برای اینکه لیست شرکت هایی که برای ثبت نیاز به دریافت مجوز دارد بسیار طولانی می باشد برای اینکه متوجه شوید آیا فعالیت مد نظر شما قبل از ثبت نیاز به دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح را دارد یا خیر، کافیست با کارشناسان ما در خانه ثبت تماس بگیرید تا با خیال راحت بهترین و مناسبترین نوع موضوع فعالیت را انتخاب کنید.

 

راهنمای ثبت شرکت جهت ثبت تغییرات شرکت

ثبت شرکت تجاری اصولاَ برای مدت طولانی صورت می پذیرد، لذا در طول حیات شرکت اوضاع و احوال حاکم بر آن به طور دائم تغییر می کند.

چنانچه سهامداران و هیئت مدیره شرکت قصد ایجاد تغییر در شرکت را داشته باشند طی مجمعی در این مورد اتخاذ تصمیم می نماید. تمامی تغییرات بعدی مربوط به شرکت اعم از تغییرات اساسنامه ، افزایش یا کاهش سرمایه،  ورشکستگی، ابطال، تصفیه، تقسیم اموال و ... باید به ثبت برسد. ثبت تغییرات شرکت ها مستلزم تنظیم و ارائه صورتجلسه متناسب با موضوع تغییرات و ارائه آن به مرجع ثبتی است که این راهنمای ثبت شرکت به شما کمک میکند تا با آگاهی بیشتر این امور را انجام دهید . اداره کل شرکتها در صورت صحت صورتجلسه و رعایت کردن کلیه اصول و قواعد قانونی آن و مطابقت موارد آن با پرونده ی اصلی، آگهی تغییرات ثبتی را صادر نموده که در روزنامه رسمی و محلی اطلاع رسانی و چاپ شود.

 

راهنمای ثبت شرکت برای مدارک لازم ثبت تغییرات شرکت

- تصویر مدارک شناسایی (شناسنامه و کارت ملی ) کلیه شرکا و اعضاء هیات مدیره

- روزنامه رسمی تاسیس شرکت و آخرین تغییرات در صورتی که تغییرات عمال شده منجر به تغییر سهامداران باشد

- ارائه لیستی از آخرین شرکاء و میزان سهام آنها الزامی می باشد.

 

راهنمای ثبت شرکت درباره مزایا و معایب ثبت شرکت در ایران و اینکه اصلا چرا باید ثبت شرکت کنیم ؟

در قسمت قبلی راهنمای ثبت شرکت به این مساله اشاره کردیم که دو شریک با هم کسب و کاری را راه اندازی می کنند ولی کسب و کار آن ها رسمی نمیباشد، حال این سوال پیش می آید که رسمی نبودن یک کار اقتصادی به چه معنا می باشد ؟

اولین مساله ای که در هر شراکتی امکان دارد به وجود آید، تقسیم سود میان شرکا است که در اکثر مواقع به درستی انجام نمی پذیرد، مگر شرکا در اول کارشان شرکتی را ثبت کنند و به علت اینکه همه مسائل هنگام ثبت شرکت و تنظیم اوراق اداری در اساسنامه و شرکت نامه ذکر می شود، حال موقع تقسیم سود به مشکل نمی خوردند و می توانند با سند و مدرک از حق خود دفاع کنند.

یکی دیگر از مزیت های ثبت شرکت این است که جلوه حقوقی، قانونی و رسمی به کسب و کارتان می بخشد، مثلا فرض کنید که موقعیت ای برایتان پیش آمده و می توانید با مجموعه ای دولتی یا خصوصی وارد مذاکره شوید و قراردادی را منعقد نمایید، سپس از شما می پرسند که شما کیستید یا اسم شرکت تان چیست ؟؟؟ در صورتی که شرکتی نداشته باشید، چه می خواهید بگویید؟؟؟ می خواهید خود را با نام کوچک تان  معرفی کنید ؟

همانطور که می دانید، این روزها شرکت ها به سختی با اشخاص حقیقی (اشخاص حقیقی یعنی افراد) وارد مذاکره تجاری می شوند و بزرگترین دلیلی که شرکت های با اشخاص حقیقی کار نمی کنند این است که نمی توانند به راحتی به آن ها اعتماد کنند و کار را به یک شخص بسپارند یا خیالشان از این بابت نارحت است که کسی غیر از آن شخصی حقیقی وجود ندارد که مسئولیت کار را بر عهده بگیرد.

و مزایای بسیار دیگری که در این نوشته نمی گنجد (ولی با تماس با کارشناسان خانه ثبت به طور کامل می توانید به صورت رایگان مشاوره بگیرید)

حال کمی هم راجع به معایب ثبت شرکت صحبت کنیم.

البته در ابتدا بگوییم که مسائلی که در مورد ثبت شرکت و راهنمای ثبت شرکت از نظر ما مطرح می شوند عیب نیستند و بیشتر جنبه قانونی دارند تا عیب !!!

از جمله کارهایی که پس از ثبت شرکت باید انجام دهید، معرفی شرکت خود به سازمان امور مالیاتی و دارایی (ترسناک ترین قسمتی که خیلی ها به آن فکر می کنند که البته ترسناک نیست و با خواندن راهنمای ثبت شرکت آگاهانه این امور را انجام دهید) و پلمپ دفاتر مالیاتی تان به طور سالانه می باشد.

پس خواندن راهنمای ثبت شرکت و بعد از ثبت شرکت و مجموعه خود می بایست شرکت خود را به سازمان دارایی معرفی کنید و سالانه شرحی از عملکرد خرید و فروش شرکت خود به آن اداره ارائه دهید و نسبت به سود خالصی که در سال برایتان می ماند، درصدی را به عنوان مالیات عملکرد به سازمان مالیاتی و دارایی بپردازید (که این قضیه اصلا هم ترسناک نیست)

 

مطالب مرتبط : مراحل ثبت شرکت

((  مشاورین و وکلای خانه ثبت آماده پاسخگویی به سئوالات شما هستند تا در کمترین زمان و با کمترین هزینه، بهترین خدمات تخصصی ثبتی در زمینه ثبت شرکت را به شما ارائه دهند ))