دات نت نیوک
X
28

راهنمای جامع ثبت شرکت

به شما این اطمینان  را می دهیم که پس از خواندن این مقاله ، به هیچ تحقیق دیگری راجع به ثبت شرکت تان نیاز نخواهید داشت و کاملا می توانید با ذهنی باز و اطمینان خاطر راجع با ثبت مجموعه خود تصمیم گیری نمایید.
در ابتدا قبل از اینکه راجع به نحوه ثبت شرکت ، مدارک مورد نیاز ، هزینه ها و مراحل ثبت شرکت صحبت کنیم لازم است نکته ای را یادآور شویم.
خیلی ها به جهت اینکه کالا یا خدماتی ارائه می دهند، شرکتی ثبت می کنند و نام آن کالا و خدمات را بر روی شرکت شان می گذارند و فکر می کنند که دیگر کسی نمی تواند به نام آن ها فعالیتی مشابه انجام دهد، ولی سخت در اشتباهند.

ثبت نام شرکت باعث این نمی شود که شخص دیگری از نام محصول یا خدماتی که ارائه می دهید استفاده نکند، نام شرکت شما تنها و تنها نام تشکل حقوقی است که ثبت می کند و اگر می خواهید از نامی که برای محصولات یا خدمات خود استفاده کرده اید محافظت کنید می بایست اقدام به ثبت برند نمایید که کلیه مسائل مربوط به ثبت برند در صفحه مربوط به آن توضیح داده شده است.

 

تعریف شرکت به زبان ساده

شرکت همانطور که از نامش پیداست از خانواده کلماتی مانند شراکت و شریک می باشد. به طور کلی شرکت به معنای این است که اشخاصی (از 2 نفر به بالا) جمع شوند و مجموعه ای را با هم تشکیل دهند و با آن مجموعه فعالیت های اقتصادی انجام دهند، نفعی ببرند و پس از کسر هزینه های انجام گرفته، سود باقیمانده را بین اعضای شرکت تقسیم کنند.

در جامعه امروز خیلی ها را می بینیم تا با یکدیگر مغازه ای دارند، شریک اند یا کاسبی را راه اندازی کرده اند و فعالیت اقتصادی می کنند. آن ها ناخودآگاه بدون اینکه شرکتی را به صورت رسمی به ثبت برسانند ، کارکرد شرکت را پیاده سازی کرده و از قوانین آن پیروی می کنند ولی با این تفاوت که فعالیت آن ها رسمی نمی باشد.

 

انواع شرکت

1 –  شرکت سهامی (مانند شرکت های سهامی خاص و عام)
2 – شرکت با مسئولیت محدود
3 –  شرکت تضامنی
4 – شرکت مختلط غیر سهامی
5 – شرکت مختلط سهامی
6 – شرکت نسبی
7 –  شرکت تعاونی تولید و مصرف

 

شرکت سهامی خاص

ثبت شرکت سهامی خاص نوع دیگری از شرکت های تجاری می باشد. برای ثبت شرکت سهامی خاص حداقل تعداد اعضا 3 نفر است. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت به میزان یک میلیون ریال می باشد. وجود 2 بازرس در شرکت سهامی خاص الزامی است. وجود هر یک از سمت های مدیرعامل ، رئیس هیئت مدیره و نائب رئیس در شرکت سهامی خاص اجباری می باشد. شرکت های عمرانی ، شهرداری که معمولا در مزایدات و مناقصات شرکت می کنند، شرکت سهامی خاص را انتخاب می کنند. اعتبار هیات مدیره شرکت سهامی خاص 2 سال خورشیدی و بازرسین 1 سال مالی می باشد و پس از انقضاء باید تمدید و یا تعویض شوند (یعنی در کل حداقل 3 عضو و 2 بازرس برای ثبت شرکت سهامی خاص نیاز می باشد)

 

شرکت با مسئولیت محدود

ثبت شرکت با مسئولیت محدود نوعی از شرکت های تجاری است که حداقل با 2 شریک قابلیت ثبت دارد.

افرادی که قصد ثبت شرکت بازرگانی را دارند شرکت مسئولیت محدود را انتخاب می کنند. حداقل سرمایه برای ثبت این نوع شرکت ها یک میلیون ریال در نظر گرفته شده است. مدت مسئولیت هیات مدیره در شرکت مسئولیت محدود، نامحدود است مگر اینکه در اساسنامه به ترتیب دیگری در نظر گرفته شده باشد. مسئولیت و ضمانت شرکاء در شرکت با مسئولیت محدود تا سقف میزان سرمایه است. در کشورهای خارجی برای امور بازرگانی و عمومی اکثرا شرکت با مسئولیت محدود ( LTD ) را انتخاب می کنند.

 

شرکت تضامنی

شرکتی است که تحت نام مخصوصی جهت انجام امور تجاری بین 2 یا چند نفر با مسئولیت تضامنی تشکیل می شود به طوری که اگر دارایی شرکت برای ادای قروض و تعهدات شرکت کافی نباشد هریک از اعضای شرکت به تنهایی مسئول پرداخت تمام قروض و تعهدات شرکت در مقابل افراد ثالث است.

 

شرکت مختلط غیرسهامی

شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین 1 یا چند نفر شریک ضامن و 1 یا چند نفر شریک با مسئولیت محدود بدون انتشار سهام تشکیل می شود.

 

شرکت مختلط سهامی

شرکتی است که تحت نام مخصوصی بین یک عده شرکای سهامی و 1 یا چند نفر شریک ضامن تشکیل می شود.

 

شرکت نسبی

شرکتی است که برای انجام امور تجاری تحت نام مخصوصی بین 2 یا چند نفر تشکیل می گردد و مسئولیت هریک از شرکاء به میزان سرمایه ی آنها در شرکت می باشد.

 

شرکت تعاونی تولید و مصرف

شرکتی است که با اهداف  هفت گانه ی مندرج در قانون بخش تعاونی با قید واژه ی تعاونی تشکیل می شود و جهت تشکیل آن حداقل 7 نفر با تابعیت ایرانی باید حضور داشته باشد.

 

مزایا و معایب ثبت شرکت در ایران چیست و اصلا چرا باید شرکت ثبت کنیم ؟

در قسمت قبل به این مساله اشاره نمودیم که دو شریک با هم کاسبی را اداره می کنند ولی کاسبی آن ها رسمی نمی باشد، حال این سوال پیش می آید که رسمی نبودن یک فعالیت اقتصادی به چه معناست ؟

اولین مساله ای که در هر شراکتی که امکان دارد به وجود آید، تقسیم سود بین شرکا است که در اکثر مواقع به درستی انجام نمی پذیرد، حال اگر آن 2 نفر مثالی در اول کارشان شرکتی را به ثبت رسانیده بودند، به علت اینکه همه مسائل هنگام ثبت شرکت و تنظیم اوراق اداری در اساسنامه و شرکت نامه ذکر می شود، حال موقع تقسیم سود به مشکل نمی خوردند و می توانستند با سند و مدرک از حق خود دفاع کنند.

یکی دیگر از مزیت های ثبت شرکت این است که جلوه حقوقی، قانونی و رسمی به کسب و کارتان می بخشد، مثلا فرض کنید که موقعیت ای برایتان پیش آمده و می توانید با مجموعه ای دولتی یا خصوصی وارد مذاکره شوید و قراردادی را منعقد نمایید، سپس از شما می پرسند که شما کیستید یا اسم شرکت تان چیست ؟؟؟ در صورتی که شرکتی نداشته باشید، چه می خواهید بگویید؟؟؟ می خواهید خود را با نام کوچک تان  معرفی کنید ؟

همانطور که می دانید، این روزها شرکت ها به سختی با اشخاص حقیقی (اشخاص حقیقی یعنی افراد) وارد مذاکره تجاری می شوند و بزرگترین دلیلی که شرکت های با اشخاص حقیقی کار نمی کنند این است که نمی توانند به راحتی به آن ها اعتماد کنند و کار را به یک شخص بسپارند یا خیالشان از این بابت نارحت است که کسی غیر از آن شخصی حقیقی وجود ندارد که مسئولیت کار را بر عهده بگیرد.

و مزایای بسیار دیگری که در این نوشته نمی گنجد (ولی با تماس با کارشناسان خانه ثبت به طور کامل می توانید به صورت رایگان مشاوره بگیرید)
حال کمی هم راجع به معایب ثبت شرکت صحبت کنیم.

البته در ابتدا بگوییم که مسائلی که از نظر ما مطرح می شوند عیب نیستند و بیشتر جنبه قانونی دارند تا عیب !!!

از جمله کارهایی که پس از ثبت شرکت باید انجام دهید، معرفی شرکت خود به سازمان امور مالیاتی و دارایی (ترسناک ترین قسمتی که خیلی ها به آن فکر می کنند) و پلمپ دفاتر مالیاتی تان به طور سالانه می باشد.

پس از ثبت شرکت و مجموعه خود می بایست شرکت خود را به سازمان دارایی معرفی کنید و سالانه شرحی از عملکرد خرید و فروش شرکت خود به آن اداره ارائه دهید و نسبت به سود خالصی که در سال برایتان می ماند، درصدی را به عنوان مالیات عملکرد به سازمان مالیاتی و دارایی بپردازید (که این قضیه اصلا هم ترسناک نیست)

 

مراحل ثبت شرکت چگونه است ؟

مراحل ثبت شرکت نیز مانند بقیه کارهای اداری که این روز ها انجام می دهیم پیچدگی هایی دارد که به آن می پردازیم.

در ایام نه چندان دور (مثلا 5 سال پیش) اگر شخصی می خواست شرکتی ثبت کند، میبایست به سازمان ثبت شرکتهای استان خود مراجعه می نمود، فرم های ثبت شرکت را دریافت می کرد و پس تکمیل فرم ها و فراهم کردن مدارک مورد نیاز آن را تسلیم اداره و پس پرداخت هزینه های قانونی ثبت شرکت ، منتظر می ماند تا مراحل ثبت شرکت یکی پس از دیگری توسط اداره انجام شود تا در نهایت شرکت به ثبت برسد.

ولی این روز ها مسائل کمی ساده تر شده است ولی هنوز پیچیدگی های خاص خود را دارد. این روزها نیز مانند گذشته شما نیز می توانید اقدام به ثبت شرکت خود نمایید ولی پیشنهاد دوستانه ما این است که این کار را نکنید !!!

چرا ؟ چون به زمانی که می گذارید و آزمون و خطاهایی که انجام می دهید و هزینه های قانونی که به خاطر آزمون و خطاهایتان چندباره پرداخت می کنید نمی ارزد. یعنی اگر تمام این هزینه های زمانی و مالی و روحی را پرداخت می کنید، در آخر جمع کنید، به خود می گویید، کاش از اول ثبت شرکت خود را به یک موسسه معتبر ثبتی سپرده بودم و این همه اذیت نمی شدم.

 

هزینه های ثبت شرکت چقدر می باشد ؟

پس از اینکه اطلاعات لازم در مورد ثبت شرکت و مراحل آن را از این صفحه کسب کردید و تصمیم لازم را در مورد اینکه می خواهید چه شرکتی را ثبت نمایید اتخاذ کردید، مهمترین مساله ای که پیش می آید، اطلاع از هزینه های ثبت شرکت است تا بتوانید در مورد هزینه ها و دیگر مسائل تصمیم گیری نمایید.
البته به این نکته نیز توجه داشته باشید معیار های زیادی در تعیین هزینه ثبت شرکت دخیل است مثلا اگر شرکت تان کوچک باشد، هزینه روزنامه رسمی یک قیمت است، اگر شرکت تان بزرگ باشد ، هزینه روزنامه رسمی گران تر خواهد شد.
نه تنها روزنامه رسمی بلکه هزینه های دیگر نظیر وکیل، آگهی های ثبتی، واریزی های قانونی و … نیز نسب به نوع شرکت، تعداد اعضا، موضوعات شرکت و … متغیر و متفاوت خواهد بود.
هزینه های ثبت شرکت نسب به شرکتی که قصد ثبت آن را دارید می تواند بسیار متفاوتی داشته باشد، زیرا به نسب نوع شرکت ای که می خواهید ثبت کنید (مثلا شرکت مسئولیت محدود یا سهامی خاص یا حتی سهامی عام) هزینه های قانونی که میبایست پرداخت کنید ، هزینه تمبر های ثبتی یا مالیاتی می تواند بسیار متفاوت باشد و هزینه ثابتی ندارد، لذا پیشنهاد می کنیم، جهت استعلام هزینه نهایی ثبت شرکت تان با کارشناسان خانه ثبت تماس بگیرید.

 

چه نامی برای شرکت مان انتخاب کنیم ؟

انتخاب نام شرکت نیز کمی قلق خاص خود را دارد چون نام شرکت شما می بایست توسط اداره ثبت شرکت ها تایید گردد، اداره ثبت شرکتها نام درخواستی شما را به بقیه شرکت های موجود بررسی می کند که نام مشابه شرکت دیگری را انتخاب نکرده باشید
برای داشتن نامی زیبا برای شرکت خود، کافیست با ما تماس بگیرید تا از مشاوره های رایگان کارشناسان ما برخوردار شوید.


اخذ المثنی مدارک ثبتی شرکت

از دست دادن، از بین رفتن و یا مفقود شدن مدارک ثبتی شرکت ها یکی از موضوعاتی است که امکان دارد برای هر شرکتی اتفاق بیفتد.
در این صورت چه باید کرد؟
در صورت از بین رفتن و یا مفقود شدن مدارک ثبتی شرکت ، می توان برای اخذ المثنی مدارک ثبتی از طریق اداره ثبت شرکت ها اقدام نمود.

برای ثبت چه شرکت هایی نیاز به دریافت مجوز داریم؟

برای اینکه لیست شرکت هایی که برای ثبت نیاز به دریافت مجوز دارد بسیار طولانی می باشد برای اینکه متوجه شوید آیا فعالیت مد نظر شما قبل از ثبت نیاز به دریافت مجوز از مراجع ذیصلاح را دارد یا خیر، کافیست با کارشناسان ما تماس بگیرید تا با خیال راحت اقدام به ثبت موضوع فعالیت شرکت خود کنید.

در انتها اگر سوال، پیشنهاد یا انتقادی نیز دارید می توانید انتهای صفحه قسمت ارسال نظرات و دیدگاه ها آن را برای ما ارسال نمایید. ما آن ها را تک به تک می خوانیم و به آن پاسخ خواهیم داد.

در آخر لازم به ذکر است که استعلام، ارزیابی و بررسی اطلاعات شما و تخمین هزینه ثبتی شرکت تان کاملا رایگان انجام خواهد شد و هیچ هزینه های در این مورد از شما دریافت نخواهد شد.
 

نظر ها

در حال حاضر هیچ نظری ثبت نشده است. شما می توانید اولین نفری باشید که نظر می دهید.

ثبت نظر

نام

ایمیل

وب سایت